STUDIE

Naast het schaatsen heb ik altijd met veel plezier tussen trainingen door aan mijn studie gewerkt. Het maakte mijn hoofd leeg en het zorgde ervoor dat ik niet alleen maar met schaatsen bezig was. Studeren was een goede afleiding, die bij mij prima te combineren was met het schaatsen. Het enige verschil met een gewone student was dat ik eigenlijk alles vanuit huis deed en niet veel collegezalen gezien heb.

 

De onderstaande studies heb ik met succes afgerond:

 

Maart 2010 tot november 2011:                                    

Studie: Bachelor bedrijfskunde gevolgd door de Master Managementwetenschappen met richting Human Research Management

Universiteit: Open Universiteit

                                                                         

September 2004 tot december 2008:

Studie: Bachelor Gezondheidswetenschappen gevolgd door de Master Gezondheidswetenschappen met richting Beleid en Management van de Gezondheidszorg

Universiteit: Vrije Universiteit in Amsterdam

 

September 1998 tot augustus 2004                     

Opleiding: VWO, Natuur & Gezondheid met Economie

Middelbare school: Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden

 

 

PUBLICATIES

 

Naast het studeren heb ik tussen mijn eerste en tweede studie een periode onderzoek gedaan en twee artikelen gepubliceerd. Deze artikelen zijn hieronder terug te vinden.

De artikelen hebben betrekking op een nog steeds populair item: de solidariteit van de Nederlandse bevolking wat betreft zorgverzekeringspremie. Moeten mensen die ongezond leven ook meer zorgpremie betalen? Ik onderzocht of de Nederlandse bevolking hiermee toestemt of dat Nederlanders nog steeds zo solidair zijn dat zij voor iedereen willen betalen, ongeacht de leefstijl van mensen. Benieuwd hoe Nederland hierover denkt? Lees hieronder de twee gepubliceerde artikelen:

 

- /upload/Definitieve_versie_Health_Policy_2011_(HEAP_2611).pdf

 

- /upload/Def_Moreel_risico_en_solidariteit_in_de_zorg.pdf

 

 

Deze artikelen zijn voortgekomen uit mijn masteronderzoek die ik deed voor mijn master Gezondheidswetenschappen. Voor bedrijfskunde heb ik een onderzoek gedaan naar de invloed van leefstijl op de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dit onderzoek heb ik gekozen met het oog op de latere pensioenleeftijd en de vergrijzing van Nederland. Werknemers zullen langer moeten werken en nu willen bedrijven dit voornamelijk bereiken door zich te focussen op vitaliteitsmanagement: het verbeteren van leefstijl onder werknemers. Zal een verbetering in leefstijl ervoor zorgen dat werknemers langer en duurzamer inzetbaar blijven?

 

Lees het hieronder:

 

- (volgt)

Inloggen
Sanne van der Star - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!